Élelmiszeripar

A legtöbb fogyasztó a majonézre csak egy ízletes szószként tekint, pedig jóval több ennél: maga a kémia apró csodája a konyhában. A ketchup és a mustár mellett szinte minden magyar háztartásban megtalálható, azonban mégsem ismerik eléggé.

Eredményesen lebonyolította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) az „Intelligens Élelmiszerlánc-biztonsági Elemző Rendszer létrehozása” (INTEL) című, kétéves projektjét, amely a hivatal élelmiszerlánc-biztonsági elemző rendszerének korszerűsítését és az ügyfelek elektronikus ügyintézésének egyszerűsítését tette lehetővé.

  • Hetedik alkalommal is útjára indították a szervezők a magyarországi sertéshúsfogyasztást ösztönző kampányt. Az akció hatásosnak bizonyult eddig, hiszen a vásárlók szívesen vettek, főztek e vöröshúsból.

  • A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) a nagyböjti időszakban kampányt tart a halfogyasztás népszerűsítésére.

A Szent István Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Likőrgyár Zrt-vel, amelynek célja az értéknövelő és fenntartható fejlesztések végrehajtása a lillafüredi ásványvízforrásban, valamint a szeszes italokban rejlő potenciálok kiaknázása.

  • A Kiskunsági Nemzeti Parkban termett borókabogyó a fő alapanyaga annak a magyar ginnek, amelyet az egyetlen hazai, a gin előállítására szakosodott manufaktúra állít elő. Idén 5000 palack értékesítését tervezik.

  • Negyvenezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot kérnek egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért – írja az amerikai Fortune magazin. Az újság szerint ezzel a magyar bor a legdrágább…

A Penny Market Kft. – többszörös előzetes egyeztetés ellenére – drasztikusan alacsony, 135 forintos áron dobott piacra egy szlovákiai import UHT tejet 2019. március 21-én. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TTT) hatósági ellenőrzést kezdeményezett a cég ellen.

  • Változhatnak a Magyar Élelmiszerkönyvet alakító szakbizottságok. A szakmai képviselők szerint a jövőben MÉK előírásait a külföldi termékek előállítóival szemben hatékonyabban kellene betartatni.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, március 22-i kezdettel sajtbírálói képzést indít a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei