Mezőgazdaság

Az elmúlt hét enyhe, esős időjárása többfelé sáros talajokat eredményezett. A folytatásban is változékony időre van kilátás. A hétvégére kissé lehűl az idő, az ország északkeleti harmadán talajfagy is várható – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

  • A dísznövény ágazatban évek óta kiemelkedő teljesítménnyel dolgozó Magyar Díszkertészek Szövetsége olyan szervezettséget és képviseleti szintet ért el, amely alkalmassá tette a miniszteri elismerés elnyerésére. Az erről szóló dokumentumot Feldman…

  • Nagyobb arányú visszatérítést kapnak idén a támogatott agrárbiztosítást kötő gazdák, mivel idén nyáron 4 milliárd forintról 5 milliárd forintra emelték az agrárbiztosítások díjtámogatási keretét – közölte a Független Biztosítási Alkuszok…

A magyar mezőgazdaság több szempontból sikeres évet zár idén. A növekedést elsősorban a szántóföldi növénytermesztés, a gyümölcstermesztés, illetve a baromfiágazat alapozta meg.

  • Nagyszabású húsmarhatenyésztési tanácskozás zajlott Lengyelországban, amelyen a Magyar Állattenyésztők Szövetsége is képviseltette magát. A segítségükkel készült el az elhangzottakról szóló összefoglaló első része.

  • Bejelentette a nemzeti húsgalambprogram elindítását Nagy István agrárminiszter szombaton, a Nemzeti Kisállat Kiállításon. A galambászat  nem igényel költséges nagyüzemi felszerelést.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok