Országos hírek

A NAK ügyfélszolgálati irodáiban, falugazdászainál térítésmentesen kaphatnak az őstermelők „Saját őstermelői tevékenységből származó termék” felirattal ellátott polcbelógót.

 

 

A mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII. 28.) Korm. rendelet előírja az őstermelők számára, hogy kötelesek az őstermelői termék értékesítésének helyszínén – az igazolvány száma mellett – a terméket vagy a helyszínt a „Saját őstermelői tevékenységből származó termék” felirattal ellátni. Az igazolványszám feltüntetéséről, illetve a termékmegjelölésről, annak eszközeiről és részleteiről a jogszabály nem rendelkezik, ezért az előírás teljesítésére alkalmas lehet egy kartonlap vagy egy papírlap is, azonban célszerűbb egy strapabíróbb, többször használható és nem utolsósorban figyelemfelhívó megoldást választani erre a célra. 

A jogszabályi előírás teljesítésének könnyítése érdekében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ingyenesen biztosít – tartós anyagból készült – polcbelógót az őstermelők részére, amelyen az őstermelő saját igazolványszámának feltüntetésére kialakított rész is megtalálható. A polcbelógók elérhetőek a Kamara valamennyi ügyfélszolgálati irodájában, falugazdászainál.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei