Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ingyenesen elérhető szerződésmintát készített azok számára, akik őstermelők családi gazdaságát kívánnak létrehozni.

  • A kormány a Közös Agrárpolitika (KAP) vidékfejlesztési pillérén keresztül történelmi léptékű forrást, 4265 milliárd forintot fordíthat a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére 2027-ig. Összesen mintegy 7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék erősítésére a következő kilenc évben. A NAK korábbi javaslatcsomagjának egyik kiemelt pontja volt a nemzeti társfinanszírozás növelése a vidékfejlesztési pillérben.

  • 2021. január elsején léptek hatályba a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és a földnek minősülő ingatlanok jogosultjai adatainak ingatlan-nyilvántartási rendezéséről szóló 2020. évi LXXI. törvény szabályai. Jelen tájékoztatónkban a januárban induló eljárásokkal kapcsolatosan tudnivalókat foglaltuk össze.

  • A Magyar Közlönyben megjelent az a rendelet, mely 2020 végéig elősegíti a családi gazdaságokkal kapcsolatos ügyintézést.

A kamarai ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák megszokottól eltérő 2021. januári nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

A gazdasági vegyes bizottságok (GVB) üléseit a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) koordinálja és szervezi. A GVB-ken belül elkülönülnek a Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottságok, a Gazdasági Együttműködési Kormányközi Vegyes Bizottságok és a Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottságok. Néhány kivételes esettől eltekintve a szakértői, valamint plenáris ülésekre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) képviselői…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei