Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatója a 2018-as esztendő utolsó napjait érintő zárva tartásról.

  • A jégkármérséklő-rendszer első évében, csak a mezőgazdaságban már több milliárd forint kárt előzött meg. A rendszert 2019-ben előbb, már április közepén üzembe helyezik, amit a sokéves átlag alapján az időjárás is indokol.

  • Mezőgazdasági gépész, méhész, patkolókovács, lovász, virágkötő, gyümölcspálinka-gyártó, valamint hentes és mészáros mesterleveleket adott át ma a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Idén összesen 80 szakember tett mestervizsgát ezen szakmákban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban vették át mesterleveleiket.

  • Nem lesz „hatósági ár” a termőföldek eladásakor, és lesz fellebbezési lehetőség a települési agrárgazdasági bizottságok ajánlása ellen – szögezte le a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a jelentős médiaérdeklődéssel kísért törvénymódosító javaslatokról.

A NAK Komárom-Esztergom megyei szervezete gazdafórumot tartott Tatán 2018. december 5-én. Szó volt a vízgazdálkodásról és az agráradózási reformról.

  • Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy 2018. december 11-én (kedden) és december 12-én (szerdán) Komárom-Esztergom megyében a tatabányai falugazdász (TISZ-) iroda zárva tart. Megértésüket köszönjük!

  • Egészséges ételekkel, a változatos étrend fontosságával és helyi termelőkkel ismerkedhettek meg a celldömölki hatodikosok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előadásán.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Vidékfejlesztési és Szaktanácsadási Igazgatósága 2018. december 14-én „Vízkár elleni védekezés, vízvisszatartás az agráriumban" címmel rendezvényt tart Kecskeméten.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága a 2018. november 10-én térségi agrárfórumot tartott a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületében Törökszentmiklóson.

Elindult a Kárpát-medencét lefedő falugazdász-program, a hálózat működtetésére évi 420 millió forint magyar kormányzati támogatás áll rendelkezésre – hangzott el szerdai VII. Kárpát-medencei összefogás fórumon.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok