Kamarai hírek

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) információi szerint folyamatban van a népegészségügyi termékadóra vonatkozó szabályozás módosítása. A két szervezet hiányolja, hogy nem egyeztettek velük ennek kapcsán, és levélben kérte a pénzügyminisztertől a tervezett lépések felfüggesztését, a szakmai egyeztetések lefolytatását. 

  • 2018. június 11-12-én került megrendezésre a „Tanuljunk együtt!” Vörösárugyártás című program, amely a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében - részben kamarai és résztvevői költségvállalás mellett – került megtartásra. A gyakorlati napon 24 lelkes és aktív résztvevőt köszönthettünk a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Hűtő- és Állatitermék Technológiai Tanszékén.

  • Az osztályelnökök bemutatását folytatjuk az agrár- és élelmiszer-kereskedelem, illetve az élelmiszer-feldolgozás területekért felelős vezetőkkel.

  • A gazdálkodók egyre több pénzt fordítanak korszerűsítésre, gépvásárlásra – elsősorban az EU-s támogatásoknak és a kedvező pénzügyi konstrukcióknak köszönhetően. A NAK a géptörés-biztosítással minden gazda számára megfelelő védettséget kíván biztosítani.

Ennek okán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei Szervezete „A földforgalmi eljárás a gyakorlatban” címmel fórumot tart 2018. július 2-án Debrecenben. Részletek itt.  (NAK)

2018. június 29-én immár harmadik alkalommal rendezik meg Csíksomlyón a gyógynövényeket népszerűsítő Székelyföldi Gyógynövénynapot. Az eseményen a NAK képviselője is köszöntőt mond.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok