NAK portál

Nagyobb sebességre kapcsol a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Falugazdászainkon keresztül mostantól aktívan keressük azokat a gazdálkodókat, akiknek szükségük lehet segítségre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatója a 2018-as esztendő utolsó napjait érintő zárva tartásról.

A NAK Komárom-Esztergom megyei szervezete gazdafórumot tartott Tatán 2018. december 5-én. Szó volt a vízgazdálkodásról és az agráradózási reformról.

  • Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy 2018. december 11-én (kedden) és december 12-én (szerdán) Komárom-Esztergom megyében a tatabányai falugazdász (TISZ-) iroda zárva tart. Megértésüket köszönjük!

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatója a 2018-as esztendő utolsó napjait érintő zárva tartásról.

  • Egészséges ételekkel, a változatos étrend fontosságával és helyi termelőkkel ismerkedhettek meg a celldömölki hatodikosok a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara előadásán.

  • Az elmúlt hét enyhe, esős időjárása többfelé sáros talajokat eredményezett. A folytatásban is változékony időre van kilátás. A hétvégére kissé lehűl az idő, az ország északkeleti harmadán talajfagy is várható – áll az OMSZ agrometeorológiai előrejelzésében.

  • Nagyszabású húsmarhatenyésztési tanácskozás zajlott Lengyelországban, amelyen a Magyar Állattenyésztők Szövetsége is képviseltette magát. A segítségükkel készült el az elhangzottakról szóló összefoglaló első része.

  • Az Országos Vadgazdálkodási Alap (OVA) 2018. évi pályázati felhívására összesen 835 pályázatot nyújtottak be a vadászkamarához.

  • Az idei Év tanyája-díjra az idén 15 tanyagazdaság pályázott, amelyekre mintegy 10 ezer szavazat érkezett. A tanyagazdáknak köszönhetően a magyar tanya a hungarikumok sorába emelkedhetett.

  • Befejeződött az egykori lőtér rehabilitációja a Hortobágyon, a legeltetésre alkalmassá tett területet a gazdák hamarosan igénybe vehetik. További nyolc területet hasonlóan állítanak helyre.

  • A legfontosabb szempont a vidékfejlesztési pályázatok elbírálásakor, hogy ne csak alapanyagot termeljenek a vállalkozások, hanem a hozzáadott értéken keresztül többletjövedelmet hozzanak létre – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökei személyes fogadóórát tartanak 2018. decemberében. Az egyes találkozók időpontjai folyamatosan frissülnek.

A NAK partnerszervezetivel közösen a növényvédő szerek megítélésével, beszerzésével és használatával kapcsolatban. A válaszadás önkéntes, és a név megadása nélkül történik.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Széchényi István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézet és az Erdészeti Tudományos Intézet szakmai közreműködésével 2019 elején országos gazdatájékoztató rendezvénysorozatot szervez az új vadkárfelmérési útmutatóról.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ szakmai közreműködésével 2019 elején országos gazdatájékoztató rendezvénysorozatot szervez a többfunkciós mezőgazdasági hasznosításról, mai kifejezéssel élve az agrárerdészeti rendszerekről.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE-GTK) a duális képzési rendszerét szeretné hatékonyabbá tenni, amihez egy kérdőíven keresztül kérik a vállalkozások véleményét.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnereivel együttműködve a 2018. december 15-ig tartó időszakban anonim online kérdőíves felmérést végez az erdészeti szakirányítási tevékenységet végzők körében.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok