Megyei hírek

Az idei esztendőben, a hagyományoknak megfelelően Szent György napján, 2021. április 24.-én tartottuk meg Karcagon a Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem program Jász-Nagykun-Szolnok megyei búzaszentelő ünnepségét.  A búzaszentelés Hubai Imre Csaba, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szervezetének elnöke beszédével indult, aki méltatta a megyei gazdák példamutató összefogását, hozzáállását a Programhoz.  A Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdatársadalom minden évben élen járt a gyűjtésben, a tavalyi évben 127.060 kg búza adomány gyűlt össze a megyében, melyből 88.942 kg liszt került átadásra hátrányos helyzetű gyermekeket, családokat segítő szervezetek részére.

A szentelésre szánt búzatövek a négy égtáj felől, Karcag határárból érkeztek, mely református és katolikus szertartás keretén belül lett megáldva és megszentelve.

A búzaszentelés napjának emlékére Györfi Sándor Munkácsy és Kossuth-díjas szobrászművész készített kisplasztikát, mely egy kunhalmot és az életet jelképező búzát szimbolizálja.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei