Országos hírek

Újabb olyan pályázati felhívás jelent meg a Vidékfejlesztési Program keretében, amely területmérési szolgáltatási igényt generál a gazdálkodók részéről, amit a a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tud biztosítani az érdeklődő gazdálkodók számára.

 

Az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” VP-4-10.1.1.2-16 kódszámú felhívásra 2016. november 2. és 2016. december 2. között pályázhatnak az aktív mezőgazdasági termelők a Vidékfejlesztési Program keretében, a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban. A pályázati felhívás területmérési szolgáltatási igényt generál a gazdálkodók oldaláról.
A pályázati kiírásnak való megfelelés komoly terhet ró a gazdálkodókra. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a tulajdonában lévő NAK Nonprofit Kft.-n keresztül területmérési szolgáltatást indított el, elsősorban a Vidékfejlesztési Programhoz kapcsolódóan felmerülő gazdálkodói igények miatt.

A NAK a szolgáltatást a falugazdász hálózat bevonásával ingyenesen biztosítja a kistermelői támogatási rendszerbe jelentkezett kamarai tagok részére. Azon érdeklődő kamarai tagok számára, akik nem felelnek meg a térítésmentesség feltételeinek, a NAK térítés ellenében kínálja a területmérési szolgáltatást külső vállalkozók bevonásával. Az együttműködő partnerek részt vettek a NAK által szervezett oktatáson és vizsgán, amelynek sikeres teljesítése esetén a Kamara szerződéses partnerévé váltak, így képesek az elvárt magas szintű szolgáltatás biztosítására.  


A szolgáltatásra a kamara portálján meghirdetett felületen lehet jelentkezni. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges, hogy a gazdálkodó szaktanácsadó segítségével vagy önállóan állítsa össze azon területek listáját, amelyekre mérési igénye keletkezik. Ebben meg kell adni a terület MEPAR-blokkazonosítóját, helyrajzi számát, a helyrajzi számnak a földhasználati nyilvántartásban szereplő nagyságát, a földhasználat jogcímét, a földhasználat lejártának időpontját, valamint a
2016. évi egységes kérelemmel a tábla sorszámát.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ