NAK portál

2022. június 15-17. között rendezték meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei alakuló küldöttgyűléseit, ahol megválasztották a megyei tisztségviselőket.

Az Agrárkamara portáljának kezdőoldaláról is elérhető a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által üzemeltetett közhiteles őstermelő kereső alkalmazás. Az ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ gombra történő kattintásakor az érdeklődőt erre az őstermelő kereső felületre navigáljuk.

 • A levéltetvekkel még mindig küzdünk, de már megjelentek azok a károsítók is, amelyek mindig gondot okoznak. Most nem pihenhetnek a növényvédősök!

 • A méhek a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszeripar kulcsszereplői, éppen ezért rendkívül fontos előrelépés, hogy az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) a méhészeti termékek ágazatban szakmaközi szervezet elismerést nyert el, hangsúlyozta ma Nagy István agrárminiszter egy vidéki sajtótájékoztatón.

 • A Széchenyi Beruházási Hitel Max július 1-jétől megújúlva áll a kis-és középvállalkozások rendelkezésére, közölte Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

 • A jelenlegi aszályos periódusban – különösen a dél-alföldi régiókban – most mindenki figyelme a vízre összpontosul, ami természetes is, hiszen víz nélkül a talajainkban lévő tápanyagok sem tudnak a növény gyökereihez szállítódni, s ezáltal a talaj nem tudja kellően táplálni…

 • Moldovában múlt héten megkezdődött a korai málna szezonja. A kínálat kicsi, a legtöbb málna a Novost Kuzmina és a Rubin fajtákból származik, amelyeket a középső és északi régiókban termesztenek kis gazdaságokban. A minőség átlagos: a bogyók jó színűek, kellően édesek, de kicsik. Ezen…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara új formában, ingyenes szolgáltatásként bevezeti a főbb Vidékfejlesztési Pályázatok kapcsán az előminősítési szolgáltatását. Így minden érdeklődő vagy pályázni kívánó gazdálkodó egy kérdőív kitöltésének segítségével általános képek kaphat arra vonatkozóan, hogy megfelel-e az adott pályázat főbb kritériumainak.

Elkészült a „Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése” című, VP6-6.4.1–21 kódszámú pályázat előminősítő kérdőíve. A felhívás legfőbb célja a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők induló vagy már működő szálláshely szolgáltatói tevékenységeinek támogatása. Jelen kérdőív a projekt tervezési szakaszában nyújt támpontot a…

jégkárBEKAPCSOLÁSI ADATOK 2022. június 6. és 19. közötti időszak zivataros napok bemutatása a generátorok bekapcsolásának és a meteorológia helyzet szempontjából Az elemzési időszak első felében több front követte egymást, melyek hatására jégveszélyes zivatarfelhők is érkeztek hazánkba. Ugyanakkor az ilyen (nem szupercellás) típusú zivataroknál a jégkármérséklő rendszer hatékonyan tud védekezni, így…

 • 37 sajtbíra végezte el sikeresen a Magyar Sajtkészítők Egyesülete által szervezett sajtbíra képzést.

 • Június 17-én megjelent a Hajdú-Bihar Termékdíj pályázat kiírása, mely az alábbi linken tekinthető meg: http://hajdubiharitermek.hu/termekdij-palyazat.

 • 2022. június 25-én rendhagyó Bormedence eseményre kerül sor: a kárpátaljai borászok támogatására szervezik meg a ’Bormedence Kárpátaljáért’ rendezvényt – Pál István ’Szalonna’ segítségének köszönhetően, a Hagyományok Házával közreműködésben, a Hagyományok…

 • Egy nap a holnapért, a klímáért! 51 évvel ezelőtt 1970-ben tartották meg először a FÖLD napját az Egyesült Államokban a környezettudatosság fontosságára fókuszálva, ezt követően az 1990-ea évektől világmozgalommá vált.  Az Élő Bolygó Jelentése szerint jelentős a fajok számának csökkenése,…

 • A társadalmi véleményezésre bocsátott TOP Plusz tervezetek között már találhatóak turisztikai és fejlesztési célú felhívások is, érdemes nyitott szemmel járni!

 • Megjelentek a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2022. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ