NAK portál

Az első élelmiszerár-stop egy éve, 2022. február 1-jén lépett életbe. Az ágazat meghatározó szereplői szerint a felborult európai uniós piaci környezetben az ársapkák kivezetése segítené a hazai agrárium, élelmiszeripar versenyképességének megőrzését, stabilizálva hazánk élelmiszer-önellátását. Ez a termelők, az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedők közös érdeke.

  • Az agráriumban dolgozó vállalkozások 2023-ban is több hiteltermékhez hozzájuthatnak. Az alábbiakban bemutatásra kerül az Agrár Széchenyi kártya, valamint az Agrár-Széchenyi beruházási hitel Max konstrukció, amelyeket a KAVOSZ Zrt. regisztráló Irodahálózatában tudnak igényelni.

  • Az Európai Unióban a negyedik hétben a nehéz bárányár tekintetében kis mértékű emelkedés volt tapasztalható, azonban az év elejétől tartó könnyű bárányár mérséklődés tovább folytatódott.

  • A szántó tematikus előírások esetében számos ponton pontosításra került az, hogy bizonyos anyagok talajba juttatása nem csak szántással, forgatással valósítható meg, hanem a forgatás nélküli technológiákkal is a talajba bedolgozással, mely feltétellel az Agro-ökológiai Program gyakorlata is megvalósítható.

  • A méhállományok egészségügyi kondíciójának megőrzése érdekében 2023. február 1. és 2023. február 28. között ismét beadható a 29/2019. (VI. 20.) AM rendelet szerinti „méhcsaládonkénti 1000 forintos” támogatás. A támogatás alapja a 2022. november 15. napjáig a TIR-ENAR rendszerben bejegyzett méhcsaládok…

Aláírásgyűjtést indított a MAGOSZ és a NAK a földadó ellen. El a kezekkel a gazdák földjétől!

2023. február 8-9-én kerül megrendezésre az ország egyik legismertebb agrárkonferenciájára az agroinform.hu szervezésében. A konferencia kiemelt szakmai partnere a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében évtizedes hagyománya van annak, hogy év elején a gazdatársadalom képviselői összegyűlnek és agárfórumokon az őket érintő aktuális témákat megvitatják, a felmerülő kérdésekre szakértők bevonásával választ keresnek. Az idei évi első agrárfórumát 2023. január 26.-án, Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat dísztermében tartottuk. A teltházas fórum résztvevőit Hubai Imre Csaba,…

  • A LEADER program keretében jelenleg még számos nyitott pályázat elérhető a vidéki vállalkozások és önkormányzatok részére helyi fejlesztési célokra, többek között:

  • A felhívás módosítása szerint a támogatási kérelem benyújtási határideje hét db új szakasszal egészült ki, így pályázni 2023. június 5. napjáig van lehetőség.

  • Egy nap a holnapért, a klímáért! 51 évvel ezelőtt 1970-ben tartották meg először a FÖLD napját az Egyesült Államokban a környezettudatosság fontosságára fókuszálva, ezt követően az 1990-ea évektől világmozgalommá vált.  Az Élő Bolygó Jelentése szerint jelentős a fajok számának csökkenése,…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ