Sajtóközlemények

Videó mutatja be a kettős mérce hátulütőit!

 A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) határozottan kiáll a magyar, illetve az európai gazdálkodók és fogyasztók mellett: elfogadhatatlannak tartja az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur-országok közötti kereskedelmi megállapodást. Fellépünk az ismeretlen eredetű élelmiszerek beáramlása, a gazdálkodók tönkretétele ellen!

 A COPA–COGECA – az Európai Gazdálkodók és Európai Termelőszövetkezetek – több mint 23 millió gazdálkodót és 22 ezer szövetkezetet tömörítő érdekképviseleti szervként határozottan felhívta a figyelmet az EU-Mercosur kereskedelmi megállapodás kockázataira. A Mercosur – Dél–Amerikai Közös Piac – tagja Brazília, Argentína, Paraguay, Uruguay, társult tagja Bolívia, Chile, Ecuador, Kolumbia, Peru. A COPA-COGECA kampányt indított, hogy megértesse: miért nem támogathatja az EU lakossága és gazdálkodói közössége a megállapodást annak jelenlegi formájában. A kampányvideó egyszerűen, közérthetően és példákkal magyarázza el – két ágazatra vetítve –, hogy milyen félelmeket kelt a megállapodás.

A videó – a NAK jóvoltából – immáron magyar felirattal is elérhető:

https://youtu.be/t__QKrdJMRo

A videóban hozott példák magukért beszélnek: a Mercosur-országokból a vámmentesen beszállítani tervezett csirkehús mennyisége megegyezik Dánia, Finnország és Svédország teljes termelésével. Továbbá az EU olyan cukrot és etanolt importálna, amely nem felel meg saját előírásainak; Brazília 27 olyan gyom- és rovarirtót használ, melyeket Európában betiltottak.

További kapcsolódó információk:

http://www.nak.hu/sajto/sajtokozlemenyek/103103-nem-engedhetjuk-ismeretlen-eredetu-elelmiszerek-bearamlasat

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Egységes kérelem

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei